Maria Conchita Alonso - Životopis

21. srpna 2008 v 19:27 |  Maria Conchita Alonso
Profese:
Herečka, zpěvačka
Datum narození: 29. 06. 1957 (50 let)
Místo narození: Cienfuegos, Kuba
Znamení: Rak
Životopis:

Její rodina emigrovala z Kuby do Venezuely, když M. C. A. bylo pět let. Od dětství hrála v TV reklamách a jako čtrnáctiletá zvítězila ve světové soutěži krásy Miss Teenager of the World.

O pět let později získala titul Miss Venezuela. Díky tomu se stala populární hvězdou "mýdlových oper" v TV a objevila se také ve čtyřech venezuelských filmech.

Kromě svých tělesných předností vyniká ještě pěveckým talentem; natočila několik úspěšných gramofonových alb, z nichž čtyři jí vynesly zlaté desky, jednu platinovou desku a nominaci na cenu Grammy, která jí zajistila kariéru v USA, kde se postupně prosadila také jako herečka, představitelka temperamentních a nezávislých dívek exotických rysů.

Zaujala hned svou první rolí italské imigrantky Lucie Lombardové, prodavačky z obchodního domu, u níž nalezne útočiště dobrosrdečný ruský emigrant-cirkusový saxofonista (Robin Williams), v hořké komedii Moskva na Hudsonu (r. P. Mazursky).

Po řadě akčních, vesměs kriminálních thrillerů různých kvalit, byla obsazena do melodramatické rodinné fresky podle románu Isabel Allendeové Dům duchů (r. B. August), kde ztělesnila smyslnou chilskou venkovanku Transitu, která se stane nepohodlnou milenkou bohatého dobytkáře (Jeremy Irons), s nímž má nemanželského syna.
Filmografie:
2006Art of Travel, The ...Mrs. Layne
2006Holky v balíku (Material Girls) ...Inez
2006Tranced ...Libra
2006Last Guy on Earth, The ...
2006Richard III ...Queen Elizabeth
2005Smoke ...Aurora Avila
2005English as a Second Language ...Consuelo Sara
2005Muerto, El ...Sister Rosa
2004Return to Babylon ...Lupe Velez
2003Newton's Law ...
2003Company You Keep, The ...Vera
2003Premio Donostia a Sean Penn ...
2003Kingpin ...Ariela
2003Zabít je snadné (Heart of America) ...paní Jones
2003Všechny chtějí Papiho (Chasing Papi) ...Maria
2002Únos v Mexiku (Blind Heat) ...Adrianna Scott
2001Birth of Babylon ...Lupe Velez
2001Nebezpečný kód (Code Conspiracy, The) ...Rachel
2000Princess & the Barrio Boy, The ...Minerva Rojas
2000Vision of Murder: The Story of Donielle, A ...Gloria
2000Best Actress ...Maria Katarina Caldone
2000Chain of Command ...Vice President Gloria Valdez
2000Knockout (Knockout) ...Carmen Alvarado
2000V pravé poledne (High Noon) ...Helen Ramirez
1999Dillinger in Paradise ...Lola
1999ABC 2000: The Millennium ...
1998My Husband's Secret Life ...Toni Diaz
1998Grito en el cielo, El ...Miranda Vega
1998Blackheart ...Annette
1997Acts of Betrayal ...Eva Ramirez
1997Catherine's Grove ...Charley Vasquez
1996Sudden Terror: The Hijacking of School Bus #17 ...Marta Caldwell
1996Caught ...Betty
1996For Which He Stands ...Theresa Rochetti
1994MacShayne: Kdo se směje naposled (MacShayne: The Final Roll of the Dice) ...Cindy Evans
1994Texas ...Lucia
1994Nemocnice Chicago Hope (Nemocnice Chicago Hope) ...Emma Scull
1993Roosters ...Chata
1993Dům duchů (House of the Spirits, The) ...Tránsito Soto
1992Teamster Boss: The Jackie Presser Story ...Carmen
1991McBain ...Christina
1991Cuerpos clandestinos ...Claudia
1990Predátor 2 (Predator 2) ...Leona Cantrell
1989Vampire's Kiss ...Alva Restrepo
1988Colors ...Louisa Gomez
1987Extreme Prejudice ...Sarita Cisneros
1987Běžící muž (Running Man, The) ...Amber Mendez
1986Fine Mess, A ...Claudia Pazzo
1986Touch and Go ...Denise DeLeon
1986Cugino americano, Il ...Caterina Ammirati
1984Moskva na Hudsonu (Moscow on the Hudson) ...Lucia Lombardo
1984Fear City ...Silver
1984Nacho ...
1981Angelito ...
1981Luz Marina ...Luz Marina
1980Mi hijo Gabriel ...
1980Natalia de 8 a 9 ...Mariana Brito
1979Solon ...
Produkce
2002Únos v Mexiku (Blind Heat)
 

Buď první, kdo ohodnotí tento článek.

Anketa

Jakého by jsi chtěla domácího mazlíčka?

Pejska
Kočičku
Morče
Koně

Nový komentář

Přihlásit se
  Ještě nemáte vlastní web? Můžete si jej zdarma založit na Blog.cz.
 

Aktuální články

Reklama