Lukas Haas - Životopis

21. srpna 2008 v 19:59 |  Lukas Haas
Profese:
Herec
Datum narození: 16. 04. 1976 (32 let)
Místo narození: West Hollywood, Kalifornie, USA
Znamení: Beran
Životopis:

Hrál už od svých čtyř let. Jeho nejznámější dětskou úlohou je titulní postava amenitského chlapce Samuela Lappa, kterého s jeho matkou (Kelly McGillisová) ochraňuje osamělý policista (Harrison Ford) před zkorumpovanými policisty, v kriminálním dramatu Svědek (r. P. Weir).

Citlivý portrét dospívajícího chlapce vytvořil v úloze Buddyho, jehož sexuální probuzení vyvolá příchod mladé služebné (Laura Dernová) do jejich jižanské rodiny, v nostalgickém komediálním dramatu Popínavá růže (r. M. Coolidgeová).

Zaujal také v titulní roli mladíka, nakaženého AIDS, v TV dramatu Příběh Ryana Whitea. Jako host vystupoval v TV seriálech Amazing Stories (Úžasné příběhy), Twilight Zone (Pásmo soumraku) a The Young Indiana Jones Chronicles (Kroniky mladého Indiana Jonese - V).

Roku 1988 debutoval na Broadwayi po boku Robina Williamse, Steva Martina a F. Murraye Abrahama v inscenaci Beckettova Čekání na Godota, kterou v Lincoln Center režíroval Mike Nichols.
Filmografie:
2006Alpha Dog (Alpha Dog) ...Buzz Fecske
2006Holky v balíku (Material Girls) ...Henry Baines
2006Gardener of Eden ...Adam
2005Zmizení (Brick) ...The Pin
2005Barry Dingle ...Matt Huggins
2005Myšlenky zočince (Criminal Minds) ...Clerk
2005Last Days ...Luke
2004Young Americans ...Jesse
2003Bookies ...Casey
2002Lathe of Heaven ...George Orr
2002Duch ohně (Long Time Dead) ...Webster
200124 (24) ...Andrew Paige
2001Zoolander (Zoolander) ...sám sebe
1999Nespoutaní (Running Free) ...vypravěč
1999Snídaně šampionů (Breakfast of Champions) ...George 'Bunny' Hoover
1998David and Lisa ...David
1998In Quiet Night ...Russell
1996Kiss & Tell ...Don the Forensic Intern
1996Všichni říkají: Miluji tě (Everyone Says I Love You) ...Scott Dandridge
1996Mars útočí (Mars Attacks!) ...Richie Norris
1996Johns ...Donner
1996Boys ...John Baker Jr
1992Alan & Naomi ...Alan Silverman
1992Muž zázraků (Leap of Faith) ...Boyd
1991Popínavá růže (Rambling Rose) ...Buddy
1989Hrací skříňka (Music Box) ...Mikey Talbot
1989See You in the Morning ...Petey Goodwin
1989Ryan White Story, The ...Ryan White
1988Lady in White ...Frankie Scarlatti
1988Wizard of Loneliness, The ...Wendall
1987Place at the Table ...
1986Solarbabies ...Daniel
1986Shattered Spirits ...Brian Mollencamp
1985Svědek (Witness) ...Samuel Lapp
1985Brothers-in-Law ...Luke
1983Testament ...Scottie Wetherly
 

Buď první, kdo ohodnotí tento článek.

Nový komentář

Přihlásit se
  Ještě nemáte vlastní web? Můžete si jej zdarma založit na Blog.cz.
 

Aktuální články

Reklama